6 septembrie 2013

Catina alba castiga teren!

La modul propriu, catina castiga teren din ce in ce mai mult in fata altor culturi care par sa nu mai aiba rate multumitoare de conversie. Si cand discutam despre catina, stim ca este vorba despre un arbust pe care orice roman cu teren arabil ar dori sa il aiba in curte! 


Cum sa nu il doresti in momentul in care intelegi cat de numeroase sunt beneficiile oferite de acest arbust miraculos, prin intermediul fructelor sale de culoare galben-portocalie! Nu sunt simple fructe, ne spun specialistii. Sunt fructe care fac minuni in organismul nostru, fructe care fac ravagii in randul bacteriilor si afectiunilor care ne dau tarcoale in mod constant.

Principalul avantaj oferit de aceste fructe este ca ne sporesc imunitatea in mod considerabil. O lingurita de fructe proaspete, tinute in miere de albine se recomanda pentru afectiuni si boli diverse, de la raceli si gripe si pana la infectii si indigestii, probleme cu greutatea excesiva si nu numai.

Pentru noi, antreprenorii si investitorii cu teren arabil, catina reprezinta un cuvant-cheie pe care il asociem in mod natural cu ideea de profit! Nu degeaba, ci datorita unor motive extrem de intemeiate.

"La Frumuseni, langa Arad, pamantul lucrat cu dragoste si respect, rodeste miraculos perle de viata si sanatate. Plantatia de catina de aici a fost înfiintata cu cativa ani în urma de Alexandru Vulpe, cercetator în pomicultura, de sotia sa si de fiica lor ing. Iulia-Adriana Vulpe.
 
Astazi, plantatia lor roditoare are cea mai mare productie de catina din tara, exportata in totalitate în Germania, iar profitul obtinut este de 10.000 de euro/ha."
, ne spun specialistii in pagina oficiala a ghidului "Catina - Fructul magic ce te poate imbogati" >>>

Iata si care sunt soiurile care ne atrag atentia cel mai mult cand discutam despre afacerile cu catina:

    1. Clara- Un soi pur, indicat pentru plantatii super-intensive cu peste 2.200 pomi/ha.
    2. Mara- Productiv, docil si rentabil. Recoltabil mecanizat 100%.
    3. Cora- Viguros, rustic si rezistent, cu productii mari si constante: 14,2 t/ha în anul III, 21,8 t/ha in anul V.
    4. Dora- Foarte bogat in componentele de baza–vitaminele C si E, caroten si ulei. Productivitatea este de 12,2 to/ha in anul III, 18,1t/ha in anul V.
    5. Andros- Un soi polenizator, cheia unei polenizari totale si a unei plantatii reusite.

sunt destule informatii pe internet, pentru un ghid: 

http://ideideafaceri.manager.ro/articole/oportunitati-de-afaceri/afaceri-profitabile-in-romania-catina-alba-castiga-teren-7597.html

Niciun comentariu :

Like Sadbog on Facebook